Hoe raak ik van ijs af voor het klaar maken van groenten, bij het invriezen van witte kool tot boontjes heb ik steeds dat probleem dat de groenten vol ijs hangen, doch bij het invriezen laat ik de groenten steeds extra goed uitlekken om dit te vermijden ( ik kan de boontjes toch moeilijk gaan uitwringen :-)). ) wie geeft mij goede raad want dit is niet meer leuk om te koken.
Forums:
- Login om te reageren
Re: Diepvries groenten
Beste Luc,
Bij het invriezen kristalliseert het vocht in de groente, vandaar jouw probleem. Vries alles dus inderdaad zo droog mogelijk in, en als je het echt nog beter wil, zit er niets anders op dan je groenten vacuüm te (laten) trekken voor het invriezen. Diepvriesgroenten die je in de supermarkt koopt zijn nog anders, omdat ze in die verwerkingsbedrijven daar speciaal vriesdroog-machines voor hebben.
Hierbij nog enkele tips: http://zesta.be/de-helpende-want/tips/basisprincipes-voor-het-invriezen-...
Veel succes!
De Helpende Want