Vanavond serveer ik mijn gasten een heerlijk stuk entrecote uit de oven. Daarbij zit een Fine de Champagne saus en zelfgemaakte kroketten. Als garnituur heb ik heel kleine worteltjes geglaceerd met daarbij een selectie van paddenstoelten en nu zoek ik nog iets om er bij te doen. ik heb nog witloof in huis en kan dat uiteraard geven op zijn typische manier maar ik vroeg me af of het ook niet mogelijk zou zijn om het witloof er bij te geven als een frisse salade? ps: nog een vraag over een cocktail. Ik heb van die typische glazen gekregen waar je een vodka-martini in kan geven. Alleen vind ik niet direct een recept en gaat dat niet veel te zwaar zijn???
Forums:
- Login om te reageren
Re: Geglaceerd witloof of frisse witloof salade
Beste,
Aangezien je de worteltjes al geglaceerd hebt, wordt geglaceerd witloof erbij een beetje te veel van het goede, naar onze mening. Een frisse witloofsalade lijkt ons erg lekker, met wat mandarijntjes, yogonaise en peterselie sowieso een topper. Of hierbij enkele suggesties:
http://zesta.be/recept/witloofkroketten
http://zesta.be/recept/witloof-met-eend-en-mandarijn (puntje 3)
http://zesta.be/recept/witloof-lorange
Hierbij het recept voor Dry Martini: http://zesta.be/recept/dry-martini (je kan de gin vervangen door vodka), of appelmartini: http://zesta.be/recept/appel-martini-cocktail
En te zwaar, tja, waar zijn de feestdagen voor hé ;-)
Smakelijk eindejaar!
De Helpende Want