Permalink Door info@zesta.be op ma, 12/19/2011 - 14:51
Beste Freddy,
Bak eerst je gebraadje aan in lichtbruine boter, tot je een mooi korstje hebt, draai het vuur dan lager en dek het gebraad goed af met aluminiumfolie, deksel of vocht. Om te weten wanneer het gebraad gaar is, gebruik je best een kerntemperatuur-thermometer:
Bij 50°C -> rood/saignant vlees
Bij 60°C -> rosé/ à point vlees
Bij 70°C -> bien-cuit vlees.
Re: kalfsgebraad
Beste Freddy,
Bak eerst je gebraadje aan in lichtbruine boter, tot je een mooi korstje hebt, draai het vuur dan lager en dek het gebraad goed af met aluminiumfolie, deksel of vocht. Om te weten wanneer het gebraad gaar is, gebruik je best een kerntemperatuur-thermometer:
Bij 50°C -> rood/saignant vlees
Bij 60°C -> rosé/ à point vlees
Bij 70°C -> bien-cuit vlees.
Hierbij een recept met video waarin kalfsgebraad wordt klaargemaakt: http://zesta.be/recept/kalfsgebraad-met-dragonsaus
Veel succes en een smakelijk Kerstfeest gewenst!
De Helpende Want