Hallo , Ik mijn man geeft zin om kangeroefilet te eten maar hoe maak ik die het best klaar, of bestaat er een receptje om mij daarbij te helpen? Ik heb de filet nu maar wijselijk in de diepvries gestoken tot ik er iets mee kan aanvangen. Groetjes Katja
Forums:
- Login om te reageren
Re: kangeroefilet klaarmaken
Beste Katja,
Kangeroefilet kan je gewoon bakken in boter in de pan, zoals je een steak zou bakken. Je kan dus naar keuze de kangeroefilet bleu, saignant of bien-cuit bakken.
Een zoet bijgerecht zoals veenbessensaus gaat heel lekker bij kangeroe. Zet daarvoor wat veenbessen op in een pannetje met wat suiker en een klein scheutje porto bij. Als het vlees gebakken is, haal het uit de pan, giet het overtollige vocht weg, en voeg wat wildfond toe, en de ingekookte veenbessen. Kruid af met peper en zout en laat even inkoken. Bind eventueel bij.
Dien op met wat frisse salade en/of cresson en amandelkroketjes en ongetwijfeld zullen jij en je man ervan kunnen smullen!
Veel succes, en hopelijk springt de kangeroe niet uit de pan ;-)
Smakelijk Kerstfeest!
De Helpende Want