Permalink Door info@zesta.be op ma, 01/30/2012 - 16:57
Er zijn 2 manieren, één waarbij je enkel de schalen gebruikt, een andere waarbij je ook kreeftenvlees nodig hebt:
1. Stoof de schalen van enkele kreeften samen met wat groenten (ui, wortel, wit van prei), bouquet garni en een eetlepel tomatenpuree. Blus met cognac en witte wijn. Laat droogkoken. Voeg er dan goede boter aan toe en laat zeer zachtjes smelten. Haal van het vuur en laat een nacht intrekken. Warm volgende dag opnieuw op en zeef.
2. Pureer het gekookte kreeftenvlees, eventueel de koraal en zachte boter in een blender. Laat opstijven in de koelkast.
Re: Kreeftenboter
Er zijn 2 manieren, één waarbij je enkel de schalen gebruikt, een andere waarbij je ook kreeftenvlees nodig hebt:
1. Stoof de schalen van enkele kreeften samen met wat groenten (ui, wortel, wit van prei), bouquet garni en een eetlepel tomatenpuree. Blus met cognac en witte wijn. Laat droogkoken. Voeg er dan goede boter aan toe en laat zeer zachtjes smelten. Haal van het vuur en laat een nacht intrekken. Warm volgende dag opnieuw op en zeef.
2. Pureer het gekookte kreeftenvlees, eventueel de koraal en zachte boter in een blender. Laat opstijven in de koelkast.
Veel succes!
De Helpende Want