Hoi, Ik heb in de tuin een aantal kruiden, welke gebruik in vers en welke moet ik drogen? Ik las dat Laurier enkel gedroogd gebruikt wordt omdat dit anders bitter smaakt? Hoe droog ik best de blaadjes?
Permalink Door VTM Koken op ma, 05/05/2014 - 16:46
Hey,
Laurier kan je zeker ook vers in een stoofpotje of een soep gebruiken. Laurier, tijm en rozemarijn drogen gewoon zo. Andere kruiden zoals dille kan je in een oven drogen: lage stand bv 60 graden C en zo laten drogen. Invriezen gaat ook. Dat zorgt voor een betere smaak dan drogen.
banoentje
Hey,
Laurier kan je zeker ook vers in een stoofpotje of een soep gebruiken. Laurier, tijm en rozemarijn drogen gewoon zo. Andere kruiden zoals dille kan je in een oven drogen: lage stand bv 60 graden C en zo laten drogen. Invriezen gaat ook. Dat zorgt voor een betere smaak dan drogen.
groeten
VTM Koken
kruiden
Hey
Je hebt geluk, dit artikel staat net online:
https://koken.vtm.be/kooktips/hoe-bewaar-je-verse-kruiden-4-tips