Lasagna kan ingevrozen worden. Moet je die dan eerst volledig afbakken of niet ? Wanneer je hem dan later wil (af)bakken, moet je die dan eerst ontdooien of net niet en ineens in de oven ? Waarom is de saus soms te klef dan ? Witloof in de oven. Hoe komt het dat de saus soms schift na het ontdooien ? Moet dat misschien ook ineens in de oven en niet eerst ontdooid ? Of heeft het iets te maken met de samenstelling van de saus of door de kaas erop die mee ingevrozen was. Schotel was niet vooraf afgebakken.
Forums:
- Login om te reageren
Re: ovenschotels invriezen + ontdooien
Beste Danny,
Je kan deze richtlijn gebruiken:
Ovenschotel ongebakken -> diepgevroren in de oven
Ovenschotel reeds gebakken -> eerst ontdooien en dan pas afbakken
Zorg ook altijd dat je de ovenschotels zo hermetisch mogelijk afsluit voor ze de vriezer ingaan, en zeker het eerste halfuur in de oven bedekt met zilverpapier.
Veel succes!