Jaarlijks houden wij met onze vereniging een eetfestijn. Een van onze gerechten zijn tagliatelle met scampi's in roomlooksaus. Kan deze saus op voorhand al gemaakt worden? Normaal maak ik de saus per portie "last minute" maar als ik ze op voorhand kan maken is dit wel gemakkelijker. Het gaat om een hoeveelheid van 15 liter verspreid over een ganse dag. Hoe ga ik te werk: klontje boter smelten fijngesnipperd sjalotje stoven een beetje tomatenpuree meestoven 1/4 blokje kippenbouillon erbij room toevoegen en daarna een geperst teentje look een beetje currypoeder op het laatst. De hoeveelheden zijn naargelang de grootte van de portie. Kan ik dit alles (15ltr) in een keer maken aangezien de room opgewarmd wordt, daarna moet afkoelen en op het laatste opnieuw opwarmen.

Forums: 

Ik denk wel dat dit moet lukken. Heb namelijk nog nooit problemen ondervonden met het opwarmen van roomsausen (ik gebruik wel altijd room met 40% vetgehalte)

Ik gebruik ook dezelfde room maar heb zo een beetje schrik van deze op voorhand klaar te maken. Zeker met deze grote hoeveelheid want het is op een zondagnamiddag en indien dit mislukt, kan ik nergens room bijhalen..

Dan zou ik aanraden om de saus al zover klaar te maken tot net voordat je de room erbij zou voegen en die room er dan pas kort voor gebruik bijdoen.