Heej iedereen,
Ik heb vorige week voor de eerste keer zelf chocolade gemaakt (die van de winkel gaat niet door allergieën) en hij was wel goed van smaak en uitzicht (zelfs mooi glanzend), maar wel korrelig...
Nu bedoel ik met korrelig niet dat er brokjes inzaten, want dat was niet het geval, maar wel dat er precies korreltjes suiker in te proeven waren kwa structuur.
Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?
Ik heb het volgende heel eenvoudige recept gevolgd:
Eerst heb ik 125 gr bloemsuiker, 6 eetlepels cacao, 6 lepels amandelmelkpoeder, een beetje zout en een beetje vanillesuiker gezeefd in een kom.
Daarna heb ik 125gr kokosolie opgewarmd en laten smelten en dat heb ik bij mijn droog mengsel gegoten en dan een tijdje geroerd.
Dit mengsel heb ik dan in siliconen chocoladevormpjes gegoten en op een paar uur op een koele plaats gezet tot het hard was.
Heeft er iemand enig idee waarom mijn chocolade wat korrelig smaakt van textuur en hoe ik dit kan oplossen?
Ik heb mijn droog mengsel al proberen te "pletten" met de vijzel en dat loste niets op. Ook met de mixer door mijn afgewerkt mengsel gaan hielp niet.
- Login om te reageren