sharonfruit

Eigenschappen

Sharonfruit is familie van het ras van kakifruit en is afkomstig uit de Sharonvallei in Israël. Tegenwoordig wordt sharonfruit ook in Albanië, Macedonië, Italië, Spanje, Brazilië, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland geteeld. Persimmon wordt vaak verwisseld met sharonfruit, het is dan ook afkomstig van het kaki-ras.

De vrucht is meestal pitloos en het vruchtvlees van het rijpe sharonfruit is lichtoranje. Je kan het fruit zowel eten als het nog stevig is, of al zacht. De sappige vrucht is rijk aan vitamine A en C, en smaakt fris, zoet en beetje naar dadels.

Je kunt sharonfruit, met of zonder schil, eten als een appel. Sharonfruit smaakt lekker bij het ontbijt of als gezond tussendoortje. Gebruik het in een smoothie, met yoghurt en cruesli of in een salade. Tevens is sharonfruit goed te combineren in een dessert of in warme gerechten met rijst, kip of vlees.

 

 

Recepten