Hoe krijg je jouw bier koud op een festivalcamping?

Drank, of het nu bier, water of frisdrank is, koud houden op een (festival)camping, dat is niet evident. 

Daarom installeerden we ons zelf op een camping en gingen aan de slag met één van onze favoriete pintjes. Het doel? Hoe krijgen we ze zo snel mogelijk koud.

We geven jouw drie manieren, frigobox niet inbegrepen, om jezelf en jouw vrienden te trakteren op een koel en fris gerstesapje.

1. De kous

Stop jouw biertje in een kous, dompel die onder in water en hang de kous op aan een tent, stok, tak, ... Laat ze daar een uurtje of twee (of een nacht) hangen en je hebt een lekker fris pintje. De wind zorgt er namelijk voor dat het extra snel gaat. Wel opletten dat niemand er mee gaat lopen natuurlijk.

2. De krant

Een krant vind je overal en neemt niet zoveel plaats in. Wikkel jouw flesje in een stuk krantenpapier, dompel dit onder in een emmer met koud water en laat de fles even liggen in de schaduw, de emmer of jouw frigobox (waarvan de koelelementen na 2 dagen camping al niet meer koel zijn). Het krantenpapier zorgt ervoor dat het flesje sneller koud wordt. 

3. De put

Dit is er eentje voor de sportieve kerels onder jullie. Schuif jouw tentje een beetje op. Graaf een put, stop hierin de flesjes, vul ze terug op met aarde en giet er water over. In geen tijd heb je koude pintjes. Let wel op: laat een stukje van de flessenhals uit de grond steken. Zo weet je waar je ze begraven hebt. Zet je tentje terug op de flesjes, zo staan ze niet in de zon én staan ze verborgen voor andere campinggasten. Zet het misschien niet ter hoogte van jouw hoofdkussen. Zo'n flesjes liggen niet echt comfortabel. :)

Succes en ... schol!