Zo maak je zelf je eigen gin!
Geen beter idee om je gasten te verrassen dan met een zelfgemaakte gin!
Gin wordt gedistilleerd uit graan en op smaak gebracht met jeneverbessen en allerhande arromaten. Distilleren vergt techniek en materiaal en dus laten we dit over aan professionals.
Wij houden het echter eenvoudig en laten een simpele basisgin met verschillende smaakmakers trekken. De mogelijkheden zijn talrijk: kweeperen en vanille, rabarber, citroen en limoengras, appelen en peer, kersen, ... Je kan het zo gek niet bedenken.
Eén tip: experimenteer met kleine hoeveelheden gin, hou het recept bij en maak daarna van de geslaagde experimenteren een grotere hoeveelheid. Plezier verzekerd!
Zelfgemaakte gin met rode vruchten
Ingrediënten
0,5l basisgin, 1el jeneverbessen, 1el peperbollen, 1 handvol rode vruchten, 2el rietsuiker, 1 weckpot
Bereiding
- Doe alle aromaten en suiker in de weckpot.
- Vul op met gin.
- Sluit af en laat 2 weken tot 1 maand trekken op een koele, donkere plek. (Niet in de koelkast.) Schud regelmatig.
- Zeef de gin door een zeef met een neteldoek of theedoek.
- Bewaar in een mooie fles.