Vijf manieren om puree mooi te dresseren

Vijf manieren om puree mooi te dresseren

Serveer je tijdens een feest puree? Goed idee, je kan er immers alle kanten mee uit: met karnemelk, pompoen, spruitjes, wortelen, pastinaak, raap... Het smaakt altijd. 

Wil je het echter iets mooier presenteren? Dan hebben we vijf manieren.

 

1. Lepel een beetje op het bord en strijk het uit in 1 vloeiende beweging.

Belangrijk: voeg eventueel wat room toe om het smeuïger te maken. Mix goed, zodat het mooi homogeen en plat is. Zorg dat de borden warm zijn.

 

2. Lepel een beetje op het bord en strijk uit in een maanvorm.

Belangrijk: zorg ook hier dat de borden warm zijn.

 

3. Quenelles: vorm met twee lepels de puree tot een mooie quenelle. Lepel er zo een paar op het bord.

 

4. Gebruik een uitsteekring om mooie cirkels op een bord te plaatsen. Zo kun je eventueel een mooi torentje maken.

 

5. Doe alles in een spuitzak en spuit dotjes op het bord.

Belangrijk: knoop de spuitzak dicht en leg hem in warm water. Zorg dat je een hittebestendige/waterdichte spuitzak hebt.

 

Algemene tip: puree kan je op voorhand maken. Hou puree dan wel warm au bain-marie of warm in de microgolf. 

Ontdek hier onze recepten met puree!