Mijn Restaurant! De finale

woensdag, 7 december, 2011 - 17:50

De ontknoping van ‘Mijn Restaurant!’ wordt helemaal rechtstreeks uitgezonden en dit op donderdag 8 december 2011 van 20u45 tot 23u25.
Voor Eef & Michaël van restaurant Seaven in Blankenberge en voor Amber & Elodie van restaurant Alaise in Ekeren wordt het sowieso een zeer spannende avond. Deze twee duo’s hebben vijf maanden lang keihard gewerkt om hun culinaire droom waar te maken en hopen allebei dat ze beloond zullen worden met een restaurant met alles-erop-en-eraan. Blijft Seaven open? Blijft Alaise open? Ook dit seizoen bepaalt de kijker wie de winnaar wordt en er kan gestemd worden tot in de live-finale van ‘Mijn Restaurant!’.
Gastvrouw Rani De Coninck leidt het programma vanuit de studio in Vilvoorde. Hier ontvangt zij juryleden Yves Desmet, Willem Asaert, Aline Julia en Vittorio Simoni, coaches en recensenten. Ook Vlaams Minister President en Vlaams Minister van Economie Kris Peeters zal aanwezig zijn in de studio. ‘Mijn Restaurant!’ biedt met zijn opzet immers steun en een platform aan jonge ondernemers in Vlaanderen.
Doorheen de avond zal Rani geregeld overschakelen naar Blankenberge en naar Ekeren, waar ‘Voor de Show’-hosts Bram Van Deputte en Katja Retsin de finale verslaan. De duo’s volgen samen met hun personeel, vrienden en familie alles live via de televisieschermen in hun restaurant. Terwijl de kijker zijn stem kan uitbrengen, wordt er onder andere dieper ingegaan op het onvergetelijke parcours dat de finalisten hebben afgelegd en het groeiproces dat ze hebben doorgemaakt.
En dan is het moment suprême aangebroken en wordt duidelijk welk duo kan zeggen: ‘Dit is mijn restaurant!’.