Chicken Pie pops

Ingrediënten

voor de vulling

  • 200 g kippengehakt
  • 50 g geraspte cheddar
  • 1 fijngesnipperde ui
  • enkele takjes tijm
  • peper
  • zout
  • kippenkruiden
  • lookpoeder

voor het koekje

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 2 eidooiers

Dit gerecht is voor ongeveer 15 pops.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Brits

Bereiding

  1. Meng al de ingrediënten voor de vulling en zet even aan de kant.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Neem de rollen bladerdeeg en steek er 30 vormpjes uit. (cirkeltjes, bloemetjes, hartjes,… max met een diameter van 3-4cm)

  4. Meng de eidooier met een geutje water en klop goed los.

  5. Leg in het midden van de 15 uitgestoken vormpjes een koffielepel gehakt.

  6. Leg er ook een houten prikker op en druk deze in het deeg en de vulling.

  7. Smeer de randjes in met de eidooier. Bedek de vormpjes met de andere uitgestoken deegjes.

  8. Druk de randjes goed aan zodat er nergens nog een opening is.

  9. Nu moeten er 15 bladerdeeg lolly’s ontstaan zijn.

  10. Smeer de bovenkant volledig in met de rest van de eidooier en prik in het midden met een houten prikker een klein gaatjes zodat de lucht tijdens het bakken hierdoor kan ontsnappen.

  11. Leg de pie pops op een bakpapier en bak ongeveer 15 min in de voorverwarmde oven.

  12. Wanneer het deeg knapperig en goudbruin is, zijn de pie pops klaar.

  13. Serveer met een dipsausje naar keuze.

0
Nog geen stemmen