Mijn Pop-uprestaurant 2016: mosselen met venkel en sambucca van Chloe en Magali
Bereiding
Voor de venkelcrème: snij de venkel in stukjes. Stoof aan in een klontje boter. Mix fijn met wat peper, zout en een lepeltje room.
Voor de rauwe venkel: snij een venkel flinterdun. Meng met wittewijnazijn en citroensap. Laat even marineren.
Voor de gebakken of gegrilde venkel: snij een venkel in reepjes. Blancheer kort in kokend water. Bak in olijfolie en kruid met peper en zout.
Voor de mosselen: stoof een fijngesneden ui aan in olijfolie. Voeg de selder en venkel toe. Stoof aan. Kruid met peper en zout.
Leg er de mosselen bij. Blus met witte wijn en Sambucca (of Pastis). Zet het deksel op de pot en laat even stomen tot de mosselen open zijn.
Haal de mosselen uit de pot. Zeef het vocht en laat het vocht inkoken tot een lekkere jus. Warm de mosselen kort op in de jus. Opgelet dat ze niet te taai worden.
Afwerking: lepel een streep venkelcrème op het bord. Leg er de mosselen bij. Werk af met gebakken venkel, rauwe venkel, venkelgroen of dille en wat mosseljus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be