Mijn Pop-uprestaurant 2016: mosselen met venkel en sambucca van Chloe en Magali

Ingrediënten

  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout
  • boter
  • olijfolie
  • 1 kl room
  • sambucca of pastis
  • enkele takjes dille
  • 1 citroen
  • 2 stengels groene selder
  • 1 ui
  • 1 scheut witte wijn

Strombowli van de twee zusjes Chloe en Magali serveert Siciliaans geïnspireerde gerechten. Hun mosselen met venkel en sambucca werd door Sergio Herman omschreven als één van de beste gerechtjes uit de reeks!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor de venkelcrème: snij de venkel in stukjes. Stoof aan in een klontje boter. Mix fijn met wat peper, zout en een lepeltje room.

  2. Voor de rauwe venkel: snij een venkel flinterdun. Meng met wittewijnazijn en citroensap. Laat even marineren.

  3. Voor de gebakken of gegrilde venkel: snij een venkel in reepjes. Blancheer kort in kokend water. Bak in olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Voor de mosselen: stoof een fijngesneden ui aan in olijfolie. Voeg de selder en venkel toe. Stoof aan. Kruid met peper en zout.

  5. Leg er de mosselen bij. Blus met witte wijn en Sambucca (of Pastis). Zet het deksel op de pot en laat even stomen tot de mosselen open zijn.

  6. Haal de mosselen uit de pot. Zeef het vocht en laat het vocht inkoken tot een lekkere jus. Warm de mosselen kort op in de jus. Opgelet dat ze niet te taai worden.

  7. Afwerking: lepel een streep venkelcrème op het bord. Leg er de mosselen bij. Werk af met gebakken venkel, rauwe venkel, venkelgroen of dille en wat mosseljus.

0
Nog geen stemmen

Strombowli

Dit lekker gerechtje is van Chloe en Magali van Strombowli uit Kortrijk.

 

Reserveren of meer info

Volg ze ook op Facebook.