Geglaceerde nougat

Ingrediënten

  • 5 dl slagroom
  • 200 gr gekonfijt fruit of enkel gekonfijte kersen
  • 4 eiwitten
  • 100 gr Brésilienne nootjes
  • 50 gr geroosterde amandelschilfers
  • 75 gr griessuiker
Beginner
6 personen
Minder dan 15 minuten

Bereiding

  1. Cakevorm bedekken met aluminiumfolie. Room opkloppen met de suiker, gekonfijt fruit in kleine stukjes toevoegen. Brésiliennenootjes en amandelschilfertjes toevoegen.

  2. Eiwitten opkloppen tot vast sneeuw : op het laatste 2 el gezeefde bloemsuiker toevoegen. Voorzichtig onderscheppen bij de bereiding. Het mengsel in de cakevorm gieten. Minstens 6 uur in de diepvries plaatsen.

  3. Indien serveren : een kwartiertje in de koelkast plaatsen. Kan opgediend worden met stukjes vers fruit en frambozencoulis, bestaande uit 250 g frambozen, 50 g suiker en het sap van 1 sinaasappel. Zeven.

0
Nog geen stemmen