Tunesische havermout
Ingrediënten
-
150 gr langkokende havermout
-
1 th l harissa
-
6 el extra vergine olijfolie
-
2 tomaten in blokjes
-
2 lente-uitjes in dunne ringen
-
20 gr gehakte bladpeterselie
Bereiding
Breng de avond voor u dit ontbijt wilt eten 6 dl water aan de kook in een pan. Doe de havermout erin, breng weer aan de kook en laat 1 minuut sudderen. Leg het deksel op de pan, laat het mengsel afkoelen en zet het een nacht in de koelkast.
Giet de volgende ochtend 2,5 dl water bij de havermoutpap en warm hem op laag vuur op. Roer af en toe om de havermout los te maken. Serveer hem enigszins beetgaar, zodat de unieke textuur van de havermout behouden blijft.
Meng intussen alle ingrediënten voor de Tunesische topping in een kleine kom. Verdeel de warme havermout over vier kommen en schep op elke portie een kwart van de topping. Serveer meteen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be