Wortelstoemp met cordon bleu van kip en geitenkaas

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 500 ml bruine fond (kalfsfond)
  • 8 sneetjes coppa ham (pancetta)
  • 4 sneetjes geitenkaas
  • eiwit, bloem en chapelure om te paneren
  • 1 sjalot
  • 500 gr wortelen
  • 500 gr puree aardappelen
  • peper/zout
  • 20 cl zure room
  • tijm/laurier
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en stoom ze gaar.

  2. Stoof een sjalotje aan in een beetje boter. Schil de wortelen, doe ze in grove stukken bij de sjalot. Kruid met een takje tijm en een blaadje laurier. Voeg nu water toe zodat de wortelen net onder staan en breng aan de kook.

  3. Neem de kipfilets, snij ze door twee en stop ze in een plastic zakje. Klop ze plat met bijvoorbeeld een deegrol. Haal de kipfilets terug uit de zakjes en beleg ze met enkele sneetjes coppa en een blokje geitenkaas. Rol de kip op en maak ze vast met tandenstokers.

  4. Neem drie kommen, doe in elk respectievelijk bloem, eiwit en chapelure. Kruid de kip met peper en zol ze daarna door de bloem, vervolgens door de eiwitten en als laatste in de chapelure. Bak ze goudbruin in een beetje boter. Wanneer de kipfilets aan beiden kanten mooi gebakken zijn mogen ze een zevental minuutjes verder garen in de oven op 200 graden.

  5. Hou de pan van de cordon blues nog even bij voor de saus. Doe er 500 ml kalfsfond in en een scheutje porto. Laat helemaal inkoken.

  6. Verwijder de tijm en de laurier uit de pot met wortelen. Voeg er de gestoomde aardappelen aan toe en stamp fijn. Doe er voor een smeuïg resultaat een potje zure room bij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Haal de stokjes uit de kipfilets voor je ze op een bord legt. Schep er een flinke lepel puree naast en werk af met de saus en wat verse peterselie.

5
Average: 5 (1 vote)