Cordon bleu met quinoa, wortel en homemade ketchup

Ingrediënten

voor de cordon bleu

  • 4 sneetjes varkensvlees
  • 4 sneetjes gekookte ham
  • 4 sneetjes half belegen kaas
  • peper
  • zout
  • 1 klontje boter
  • 100 g bloem
  • 100 g eiwit
  • 100 g paneermeel

Voor de quinoa

voor de ketchup

Wie lust geen cordon bleu? Sofie serveert het met zelfgemaakte ketchup en quinoa. Wil je dus graag eens quinoa bereiden of zelf ketchup maken? Met dit recept lukt het zeker. De ketchup kan je zeker een tijdje bewaren. 

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Begin met de ketchup. Snij de tomaten, paprika en ui fijn. 

  2. Bak de uitjes aan in arachideolie. Kruid met cayennepeper en paprikapoeder. Voeg de rietsuiker toe.

  3. Blus met rodesherryazijn. Laat even verdampen. Voeg de tomaten en de paprika toe. Stoof aan.  

  4. Breng op smaak met de kruidnagels en koriander. Laat 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen onder deksel.

  5. Schil de wortelen. Snij in stukjes. Pel en snij de sjalotjes in stukjes.

  6. Stoof de sjalotjes aan in wat boter. Voeg de wortelen, laurier en tijm toe. Kruid met honing, peper en zout. Voeg al dan niet wat suiker toe. Zet onder in bouillon en breng aan de kook.

  7. Doe de quinoa in een pot met dubbel zoveel water. Voeg een blokje groentenbouillon toe. Kruid met wat zout en laat 12 à 13 minuten koken.

  8. Sla de kipfilet wat platter. Leg op elke kipfilet een sneetje kaas en hesp. 

  9. Rol op. Steek dicht met een tandenstoker.

  10. Haal het vlees door de bloem, eiwit en paneermeel.

  11. Kleur aan in wat boter en olie in de pan. Laat vijf minuutjes verder bakken in de oven op 200 graden. 

  12. Haal de tomatensaus door de passe vite of door een zeef. Bind eventueel met maïzena (opgelost in water).

  13. Meng de quinoa met de wortelen. 

  14. Snij peterselie fijn. Meng onder de quinoa.

  15. Serveer alles samen. 

0
Nog geen stemmen