Fishsticks

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de visfilet in smalle rechthoekjes. Hoe groter je de vis snijdt, hoe langer hij moet bakken en hoe meer vet hij kan opslorpen.

  2. Kruid de vis met peper en zout. Doe dat voor je de vis in de bloem wentelt. Zo bakt de kruiding mooi in de vis.

  3. Wentel de reepjes door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Te veel bloem zorgt voor een bloemsmaak en veroorzaakt gaten in het korstje, waardoor de fishsticks te veel vet zouden opnemen.

  4. Haal de vis vervolgens door het eigeel en ten slotte door het paneermeel.

  5. Zet de fishsticks minstens 30 minuten in de koelkast zodat ze kunnen opdrogen. Dek ze zeker niet af met folie, want dan worden ze week.

  6. Frituur de peterselie heel kort en laat uitlekken op keukenpapier. Zet zeker een deksel op de frietketel, want kruiden bevatten zeer veel water dat spat tijdens het bakken.

  7. Frituur de fishsticks enkele minuten op een temperatuur van 180 °C. Bak ze niet in een braadpan, want daarin wordt het nooit heet genoeg. De fishsticks zouden de boter of de olie opslorpen en week worden.

  8. Laat de fishsticks uitlekken op keukenpapier en serveer ze onmiddellijk. Als je even wacht met serveren, komt het vocht uit de vis alsnog vrij en krijg je toch nog een week korstje.

0
Nog geen stemmen

SOS Piet X

Auteur
Piet Huysentruyt
Redactie
Frank Smedts
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
978 94 014 1210 0