Venkelsoep

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Smelt boter in een kookpot.

  2. Snij de ajuin grof en stoof aan in de boter.

  3. Snij de aardappel in blokjes en stoof mee aan.

  4. Snij het groen van de venkel.

  5. Snij de venkel in fijne schijfjes.

  6. Stoof de venkel mee aan gedurende een 5 à 10-tal minuten.

  7. Kruid met peper en zout.

  8. Zet onder met water.

  9. Voeg de groentebouillon toe en laat een half uur koken.

  10. Mix de soep glad.

  11. Giet de room erbij en mix nog even.

  12. Versier met het groen van de venkel.

0

Nog geen stemmen

Venkelsoep

1. Gebruik minder vetstof
2. Voeg minder andere groenten toe
3. Gebruik geen knolselder
4. Snij de venkel heel fijn