Bosch

Chapati met tikka masala

Ingrediënten

Heerlijk gegrild vlees met veel kruiden en een Indisch broodje.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Indisch

Bereiding

  1. Meng 250 g witte en 250 g volkoren bloem. Voeg een snuifje zout en wat olijfolie toe.

  2. Voeg 300 ml water toe en meng alles 1 minuut in de keukenrobot. Laat daarna even rusten.

  3. Snijd de kippendijen in stukken. 

  4. Voeg het sap van 1 citroen en een snuifje zout aan de kip toe.

  5. Rasp 1 duim geschilde gember en 2 teentjes knoflook en voeg eveneens toe.

  6. Doe 1 kl komijnzaad en 1 kl korianderzaad in de vijzel en stamp fijn.

  7. Voeg 1 kl kurkuma, 1 kl rode chilivlokken, 1 el gerookt paprikapoeder en 1 el garam masala toe. Meng alles.

  8. Voeg 2 el van de specerijenmix en 3 el volle yoghurt toe aan de kip. Laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.

  9. Kneed het deeg 5 minuten in de keukenrobot. Laat opnieuw even rusten.

  10. Snipper 4 uien in halve maantjes en 2 teentjes knoflook fijn.

  11. Laat 5 minuten onder deksel karameliseren in koolzaadolie.

  12. Rol het deeg uit tot een slang en verdeel het in verschillende stukken.

  13. Rol elk stukje uit tot een dunne pannenkoek. 

  14. Bak 1 minuut per kant in een droge pannenkoekenpan en gril daarna enkele seconden boven open vuur.

  15. Voeg de overschot van de specerijen toe aan de uien en laat even meebakken.

  16. Voeg beetje bij beetje 200 g volle yoghurt toe.

  17. Voeg 1 blik tomatenblokjes toe.

  18. Verwarm een grillplaat op hoog vuur en bak de gemarineerde kip 2 à 3 minuten krachtig aan.

  19. Voeg de rest van de marinade toe aan de saus en laat even meekoken. 

  20. Voeg de gebakken kip toe aan de saus en laat nog 10 minuten sudderen.

  21. Serveer de tikka masala met de chapati en werk af met yoghurt en koriander.

4
Average: 4 (1 vote)