Bosch

Whoopies met mokka milkshake

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200 gr ongeraffineerde rietsuiker
  • 150 gr bloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • zout
  • 100 gr boter op kamertemperatuur
  • 2 el chocopasta
  • handvol amandelen
  • 50 ml room 40%
  • peodersuiker
  • 2 espresso's
  • 2 bollen ijs
  • melk

Echt voor lekkerbekken! 

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Amerikaans
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Klop 2 eieren en 150 g ongeraffineerde rietsuiker schuimig.

  3. Meng 150g bloem 50 g cacaopoeder, een snuifje zout en ½ zakje bakpoeder.

  4. Voeg 100 g boter op kamertemperatuur toe aan de eieren en mix.

  5. Wanneer de boter opgelost is, voeg je de droge ingrediënten toe. Mix alles tot een deeg.

  6. Doe het deeg in een spuitzak en spuit hoopjes van 3 à 4 cm diameter op een met bakpapier beklede bakplaat.

  7. Druk met een natte vinger het topje van de whoopie plat.

  8. Bak dit 8 minuten in de oven op 180°C.

  9. Meng 2 el chocopasta met 2 el mascarpone.

  10. Doe dit in een spuitzak en houd dit koel.

  11. Smelt 4 el ongeraffineerde rietsuiker met een weinig water tot karamel.

  12. Klop 50 ml room op tot slagroom.

  13. Voeg een handvol amandelen toe aan de karamel en laat afkoelen op een bakpapier.

  14. Voeg een weinig cacaopoeder toe aan de slagroom.

  15. Spuit de vulling op het afgekoelde koekje en doe er een ander koekje op.

  16. Doe twee espresso’s, 2 bollen vanille ijs en een scheut melk in een maatbeker.

  17. Mix tot een milkshake.

  18. Breek de bresilienne van amandelen in de vijzel.

  19. Serveer de milkshake met cacaoslagroom en bresilienne van amandelen.

  20. Werk de whoopies af met gezeefde poedersuiker en cacaopoeder.

0
Nog geen stemmen