Gefrituurde glasnoedels met chorizomayonaise

Ingrediënten

  • 1½ dl olijfolie
  • 2 eidooiers
  • 10 plakjes chorizo
  • 2 citroensap
  • 1 th lepel Dijonmosterd
  • 1 pak glasnoedels
  • frituurolie
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Laat de chorizo 10 minuten koken in de olijfolie. Haal de chorizo uit de olie en laat de olie afkoelen.

  2. Klop de eierdooiers met het citroensap tot het mengsel wit wordt. Voeg er de mosterd aan toe en doe er dan langzaam kloppend de chorizo-olie bij tot je mayonaise krijgt.

  3. Frituur de glasnoedels krokant in olie op 200 °C en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe de mayonaise in kleine potjes en steek er de glasnoedels in.

0
Nog geen stemmen

De wereld rond in 50 tapas

Auteur
Christer Elfving
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Studio Verne
ISBN
9789020977783