Saltimbocca met Gandaham

Ingrediënten

  • 12 dunne plakjes kalf
  • 12 sneetjes Gandaham
  • 12 blaadjes salie
  • 10 cl Banyuls
  • scheutje olijfolie
  • 1 klontje boter
  • peper
  • zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. De kalfslapjes goed peperen en beleggen met de ham en een blaadje salie. Met een prikkertje alles aaneenrijgen.

  2. Olijfolie heet laten worden en de sneetjes aan elke zijde een 3-tal minuten bakken. Vlees uithalen en warm houden.

  3. Giet de wijn in de pan en breng aan de kook. Tot de helft laten inkoken en een klontje koude boter toevoegen van het vuur tot de saus bindt.

  4. Serveren met rozemarijnaardappeltjes (aardappelen met de schil, grof zeezout, look en rozemarijn afbakken in de oven).

4
Average: 4 (1 vote)

Eric Forest, Le Paradis 2009 (Saint-Véran,Frankrijk)

Wine Divine €19,40

Rijke, hazelnoterige cuvée, boordevol sappig wit/geel fruit en gekonfijte citrus. Minerale, stevige afdronk. s van o.a. espresso, violette, bosbessen, pruim, hout, karamel maar ook de frisse zuren.

Claudia kookt feestelijk

Auteur
Annelies Ryckaert
Uitgeverij
Linkeroever Uitgevers
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789057204395