Tajine van kip, groene olijven en citroen

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de kip in stukken van grootte naar keuze.

  2. Verhit in de tajine geklaarde boter tot ze bruin ziet, kleur de kip aan en kruid met grof zeezout en zwarte peper. Zet de tajine op een laag vuurtje en voeg de gesneden ui toe.

  3. Dek de tajine af, tot de ui glazig is. Voeg dan de gesneden look en het gemberpoeder toe. Blus met de kippenbouillon. Snij de gekonfijte citroenen middendoor en voeg ze bij de tajine.

  4. Sluit de tajine en zet ze 45 minuten in een oven van 180°. Voeg als laatste de groene olijven en de platte peterselie toe.

0
Nog geen stemmen

Claudia kookt buiten

Auteur
Annelies Ryckaert
Uitgeverij
Linkeroever Uitgevers
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789057204036