Tajine van witte asperges met saffraan

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de asperges met een asperge- of dunschiller. Snijd dikke exemplaren over de lengte doormidden.

  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een tajine en bak de asperges hierin snel rondom aan tot ze gekleurd zijn. Bestrooi ze met zout, peper en saffraan en overgiet ze met de bouillon.

  3. Kook de asperges afhankelijk van de dikte 15-20 minuten op heel laag vuur. Prik met een mes in een asperge om te controleren of ze gaar zijn.

  4. Verdeel de asperges direct op vier verwarmde borden.

  5. Giet de room in de tajine en verwarm tot tegen de kook. Breng de saus eventueel nog eens op smaak met zout en peper. Klop de saus met een staafmixer schuimig en giet hem over de asperges. Dien ze op.

0
Nog geen stemmen

Le Creuset - Tajines

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Formaat:

200 x 200
Aantal pagina’s:

80
Prijs:

9,95 euro
ISBN:

9789089312587