Noordzeetong met zuiderse aromaten en aardappelmousseline

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voorbereiding: verwarm de oven voor op 160°C à 180°C

  2. Leg de aardappelen in een ovenschaal op een bedje van grof zout. Laat gedurende 1u garen in een voorverwarmde oven van 160° à 180°C. Verwijder nadien de schil

  3. Draai de aardappelen door de passe-vite, werk op met de boter en een scheutje room. Kruid met zout

  4. Versnipper de sjalotten. Snij de look en bieslook fijn

  5. Emondeer de tomaten, ontpit en snij in brunoise

  6. Fileer de noordzeetongen en rol de filets op. Steek vast met behulp van een tandenstoker

  7. Laat de boter licht kleuren in een pan en bak de tongfilets mooi goudgeel en voor 80 % gaar. Aroseer met de boter

  8. Haal de rolletjes uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Laat rusten in een warme oven. Let er wel op dat je oven uit staat

  9. Stoof in diezelfde pan de sjalotjes zacht aan samen met de look. Voeg nadien de tomatenblokjes en de bieslook toe. Breng op smaak met een paar druppels citroensap en grof zout

0
Nog geen stemmen