Schijfjes zoetzure butternut met een zalfje van butternut

Ingrediënten

Zoetzuur

  • 5 el suiker
  • 50 ml appelsiensap
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 3 el dragon
  • 1 el korianderbollen
  • 1 butternut pompoen

Zalfje

  • 1 Butternut pompoen
  • 3 el room
  • 2 el gevogelte fond
  • 1 el boter
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Zoetzure butternut

  2. Doe de suiker en het appelsiensap in een pot en laat dit opkoken tot dat de suiker is gekarameliseerd. Blus dan met de witte wijnazijn, en voeg de dragon en korianderbollen toe.

  3. Schil de butternut en snij schijfjes met een mandoline. Leg de schijfjes op een schaaltje en giet de marinade erover, en laat afkoelen.

  4. Zalfje van butternut

  5. Snij de butternut in blokjes en stoom dit op 120°C voor 5 minuten.

  6. Als de butternut klaar is, doe hem in een blender met de room en gevogelte fond. Mix dit geheel en kruid bij met peper, zout en een klontje boter. Mix nog een keer goed door.

0
Nog geen stemmen