tomatensoep met balletjes
Uw video is aan het laden...

Tomatensoep met balletjes

Ingrediënten

balletjes

  • 250 gr gemengd gehakt
  • 1 el paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout

Tomatensoep met balletjes, heerlijk! Jeroen Meus zijn recept is eenvoudig en superlekker!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Stoof in olijfolie de uien en look aan. Snij wortel en selder fijn en stoof mee aan. Snij de tomaat in stukken en voeg ze toe, laat sudderen op een zacht vuurtje.

  2. Voeg tijm en laurier toe. Laat alles zachtjes stoven. Voeg de tomatenpuree toe. Bevochtig de soep met water of kippenbouillon. Laat de soep nu 20 minuten op een zacht vuur trekken.

  3. Haal het laurierblad en de takjes tijm eruit. Mix de soep en kruid hem met peper en zout.

  4. Meng voor de balletjes het gehakt met het paneermeel en het ei. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van en laat ze garen in de soep.

4.625

Average: 4.6 (8 stemmen)