Aardappelsla en rode bieten met cottagecheese
Ingrediënten
aardappelslaatje
-
500 gr rode aardappelen met schil
-
1 citroen
-
2 takjes verse tijm
-
1 klein bosje verse dille
rode biet
-
250 gr gekookte rode biet
-
balsamico
-
250 gr cottage cheese
-
enkele takjes verse tijm
-
1 citroen
Bereiding
Was de aardappelen, snijd ze in kwartjes en maak er stukken van ongeveer 3cm van. Verwijder eventueel ook taaie plekjes. Giet kokend water in de steelpan en voeg er een snuif zout aan toe. Doe er de aardappelen in, schaaf er met een dunschiller wat citroenzeste bij en doe er ook de tijm in. Zet het deksel erop en laat ongeveer 10 minuten koken, of tot je voelt dat de aardappelen zacht zijn wanneer je er met een mes in prikt.
Leg de bieten op een plank en snijd ze willekeurig in stukken. Leg de stukken dan op een dienschaal en voeg er twee scheuten goede balsamicoazijn aan toe, een flinke scheut extra vergine olijfolie een snuif peper & zout. Pluk snel de blaadjes Grieks basilicum en strooi de meeste er overheen. Haal het geheel door elkaar om te dresseren, proef en pas aan waar nodig.
Open het potje met cottagecheese en laat er een klein beetje extra vergine olijfolie in lopen. Scheur ook de tijmtopjes in het potje en voeg er een snuif peper & zout aan toe. Doe er met een fijne rasp de schil van een halve citroen bij en roer om. Schik de bieten op een schotel, kwak er de op smaak gebrachte cottagecheese overheen, strooi er wat peper over, besprenkel met extra vergine olijfolie en strooi ook de rest van de blaadjes Grieks basilicum erover uit. Zet het zo op tafel.
Giet de aardappelen af en laat ze nog een minuutje of 2 staan stomen zodat ze kunnen drogen. Hak intussen de dille fijn. Doe de aardappelen in een kom en voeg er de dille en een klontje van je zelfgemaakte boter aan toe. Sprenkel er ook rijkelijk wat extra vergine olijfolie, een snuif peper & zout en het sap van een halve citroen over. Schud even op en zet op tafel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be