Canard à l'orange

Ingrediënten

  • 2 stevige eendenborstfilets
  • 1 klein klontje boter
  • 2 sinaasappelen
  • 15 cl gevogeltefond
  • 5 cl Grand Marnier
  • maïzena
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij het vel van de eendeborsten in ruitjesvorm met een scherp mes, maar zorg dat je niet in het vlees zelf snijdt. Kruid het vlees met peper en zout. Smelt een klein klontje boter in de pan en leg er de eendeborstfilets in met het vel naar beneden. Laat 8 minuutjes bakken en draai dan om en laat nog 2-3 minuutjes verder bakken. Het vlees moet mooi rosé zijn.

  2. Rasp ondertussen de zeste van 2 bio sinaasapelen en snij daarna met een mes de schil van de sinaasappelen. Snij de partjes van tussen de vliesjes en vang het sap op.

  3. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder wat zilverpapier. Blus ondertussen de pan met de grand marnier, de fond en het sinaasappelsap. Laat wat inkoken en doe er ook de zeste bij. Kruid met peper en zout en bind de saus, indien nodig, met wat maïzena. Roer er op het laatste de sinaasappelpartjes onder.

  4. Serveer de eend met de saus.

0
Nog geen stemmen

Beyerskloof, Synergy 2008 (Stellenbosch, Z-A)

Cora €12,50

Een typische ‘Cape Blend’ met de ionotage in de hoofdrol. Fruitrijk en suave.