Gin-Tonic: Martin Miller's Gin

Ingrediënten

  • 5 cl Gin (Martin Miller's Gin)
  • 15 cl tonic (Fever Tree)

Achtergrond: In 1998 beklagen drie vrienden in een Londonse bar zich over de bedenkelijke kwaliteit van de gin tonic die voor hun neus staat en ze besluiten hun eigen gin te maken. Amper een jaar later komt de eerste fles Martin Miller's op de markt: gedistilleerd in London met 10 botanicals, in Ijsland gemengd met puur gletsjerwater en afgewerkt met een komkommerinfusie. Fris en delicaat.

Tip: ideaal als aperitief bij een zomerse barbecue of cocktail tijdens een zonnig weekend. Dit recept is voor 1 cocktail.

 

Beginner
1 persoon
Tussen 15 en 30 minuten
Brits
Cocktails

Bereiding

  1. Haal de schil van een limoen met een dunschiller. 

  2. Steek bolletjes uit de komkommer met een parisiennelepeltje.

  3. Pureer de rest van de komkommer met een staafmixer, doe in een fijne zeef en vang het komkommersap op.

  4. Vul een ballonglas voor drie kwart met ijsblokjes. 

  5. Voeg de limoenschil en de komkommerparels toe en roer even om. 

  6. Giet 5 cl Martin Miller's Gin over het ijs en vul naar smaak aan met Fever Tree Tonic of een andere tonic naar keuze. 

  7. Vul een pipetje met komkommersap en steek tussen de ijsblokjes.

0
Nog geen stemmen

Het verhaal achter "Gin"

Gin en meerbepaald Gin-Tonics zijn hot. Maar wat is gin nu? Hoe wordt het gemaakt? En vooral, hoe komt het dat dit plots zo populair is?

 

Lees meer