Salade van quinoa met geitenkaas en radijs
Bereiding
Pel en versnipper de sjalotten. Plet de look
Stoof de helft van de sjalotten aan met het geplette teentje look in olijfolie. Voeg de quinoa toe en stoof nog even kort mee. Blus met het water en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de quinoa gaar is (ongeveer 20 min.) en giet af
Spoel ¾ van de radijzen en snij in stukken. Marineer met olijfolie en chardonnay azijn. Kruid met grof zout en laat 20 minuten marineren
Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en eminceer. Voeg bij de marinade met de radijzen
Snij de koriander, munt en bieslook fijn
Snij de geitenkaas in dobbelsteentjes van 1,5 op 1,5 cm
Meng de quinoa met de gemarineerde groenten, fijngehakte kruiden, versnipperde sjalot, olijfolie, Chardonnay azijn, grof zout en peper van de molen
Snij plakjes van de ramenas en de overgebleven radijzen met behulp van een mandoline en marineer kort in olijfolie en Chardonnay azijn. Vlecht ze tussen de salade van quinoa
Werk af met citroenrasp
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be