Bim bam Beieren: 5 tips voor een lekkere paasbrunch

vrijdag, 18 april, 2014 - 16:10
vegetarisch

Perfecte timing in de paasperiode. Want een paasbrunch op Pasen of op paasmaandag, gaat er toch altijd in, niet? Daarom serveer ik je 5x paaslekkers dat je in een handomdraai op je aprilse brunchtafel kan zwieren.

1. Huisgemaakte muesli met yoghurt en vers fruit (recept)

Zelf muesli maken is poepsimpel! Alles bij elkaar, de oven in, even omroeren en je krokante lekkernij is klaar. Serveer met wat yoghurt en vers fruit en de brunch is goed begonnen.

 

2. Tomatensalade ‘Tel Aviv’ (Recept)

Deze ideale lentesalade is een heerlijke mix van verschillende smaken. Geen paniek als je niet alle verschillende tomaten vindt, onze eerste Belgische tomaten voldoen absoluut om van dit slaatje een heerlijkheid te maken. En…doe er gerust een eitje extra bij!

3.    Venkelpiepertjes

Venkel is een witfrisse knolgroente met een lichte anijssmaak die de spijsvertering bevordert. Het loof smaakt naar dillekruid en is na spoelen ook perfect te gebruiken in de keuken.

Recept: salade van venkel en krielaardappelen 

4.    Huisgemaakte quiche met tofureepjes en kaas (recept)

Een brunchtafel zonder quiche is als een paasfeest zonder eieren. Deze quiche is een echte winner én maakt komaf met een te grote eivoorraad.

5. Banaan-walnotenpancakes

Een recept om bij weg te dromen! Echte zoetekauwen roeren pure chocolade, rozijnen of kaneel door het beslag.   

Recept: pancakes 

 

Laat het smaken! En alvast een Vrolijk Pasen!