Salade van venkel en krieltjes

Ingrediënten

  • 4 takjes dille (of venkelloof)
  • 1 el (soja)boter
  • 2 el kappertjes
  • 500 g krieltjes
  • 1 rode ui
  • peper
  • zout

Een lekkere en eenvoudige salade, ideaal bij de barbecue of een zomerse picknick

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Vegetarisch
Salade

Bereiding

  1. Snij de venkel en de rode ui in zo dun mogelijke ringen met een scherp mesje.

  2. Spoel de krieltjes en kook ze met schil gaar in licht gezouten water. 

  3. Hak het venkelloof of de dille fijn en smelt ondertussen de sojaboter op een laag vuur. 

  4. Giet de hete aardappeltjes af en meng ze onder de venkel, de verse kruiden, de kappertjes en de rode ui. 

  5. Overgiet de aardappelsalade met de boter en serveer. 

0
Nog geen stemmen

Zelf Geboerd

Dit recept komt uit het boek "Zelf Geboerd", uitgegeven bij Snor.