De Keuken van Sofie: de tien meest bekeken recepten van het voorbije seizoen

zaterdag, 30 mei, 2015 - 17:06

Speciaal voor jullie hebben we de tien meest bekeken gerecepten opgelijst. We beginnen bij tien en tellen zo af naar het allerpopulairste gerecht van dit seizoen.

 

10. Appel- en perencake met rozijntjes

Jelle Cleymans was niet zo goed in cake bakken. Dus toonde Sofie op vrijdag hem hoe hij de perfecte appel- en perencake bakte. Eenvoudig, lekker en een must voor ieder die graag bakt!

Recept

 

 

9. Brusselse wafels

Nummer negen is nog een zoete zonde, namelijk die van Gert Verhulst. Hij houdt enorm van wafels. Daarom bakt Sofie samen met hem heerlijke wafels. De perfecte manier om het weekend in te zetten!

Recept

 

8. Hongaarse goulash

Van België naar Hongarije nu. Met Chris Van Den Durpel reisde Sofie naar dit prachtige land. Op het menu: een heerlijke goulashsoep!

Recept

 

7. Melanzane alla Parmigiana

Op zeven vinden we nog een zuiderse klassieker. Deze vegetarische ovenschotel is bovendien het lievelingsgerecht van Frieda Van Wijck. 

Recept

 

6. Kip in jagerssaus met pureepatatjes

Na al dat zuiders geweld is het tijd voor een Belgische klassieker. Een van de gerechten, waar Jelle Cleymans jeugdherinneringen aan heeft, is kip in jagerssaus. Meer moet Sofie niet weten en op maandag maakten ze deze lekkere stoofpot.

Recept

 

5. Ovenschotel met gekruid lamsgehakt, bloemkool en prei

Zo komen we aan de top vijf. Die beginnen we met een zalige ovenschotel. Sandrine André heeft het niet voor lamsvlees. Op dinsdag probeert Sofie haar dan ook te overtuigen met deze ovenschotel ... met lamsvlees. Missie geslaagd, want Sandrine is fan! En wij ook!

Recept

 

 

4. Pasta met zalm, prei en dragon

Maaike is fan van pasta en dus leert Sofie haar zelf pasta maken. Geserveerd met wat zalm, prei en dille wordt het een fris gerecht. Eenvoudig en lekker!

Recept

 

 

3. Petitbeurretaart met rum

De bronzen medaille van dit seizoen gaat naar een taart. Voor Sven De Ridder is het zijn ultieme zoete zonde: petitbeurretaart. Speciaal voor hem maakt Sofie het gewoon opnieuw. De ideale manier om de week af te sluiten en Sven te bedanken voor de gezellige week.

Recept

 

2. Chocoladetaart

Chocolade? Taart? Wij zijn fan! Deze combinatie doet Axl Peleman vooral denken aan de chocoladetaart van zijn mama. Sofie bakt het graag voor hem opnieuw. Dat jullie ze wel lusten, bewijst de tweede plaats.

Recept

 

 

1. Vispannetje met Sint-Jakobsvruchten, kabeljauw en tong

De nummer 1 van dit seizoen is geen taart, geen pasta en geen stoofpot. Het is een ovenschotel. Met kop en schouders torent dit boven alle andere recepten uit. Het is het lievelingsgerecht van Kurt Rogiers...een vispannetje met al het lekkers uit onze Noordzee. Kurt is fan, Sofie is fan, wij zijn fan en jullie blijkbaar ook! 

Recept

 

 

Meer lekkers van Sofie?

Je vindt hier de recepten van alle voorbije seizoenen.