Kip in jagerssaus met pureepatatjes
Ingrediënten
-
1 kip
-
1 ajuin
-
4 sneetjes gerookt spek
-
250 g paddenstoelen
-
250 g tomaten (uit blik in blokjes)
-
peper
-
zout
-
2 tenen look
-
1 klontje boter
-
1 glas rode wijn
-
200 ml bruine fond
-
1 el mosterd
-
1 takje tijm
-
1 blaadje laurier
-
½ bot peterselie
voor de puree
-
800 g aardappelen (bloemig)
-
2 eieren
-
1 klontje boter
-
peper
-
zout
Bereiding
Brand de pluimpjes van de kip. Snij de kippen in stukken. Kruid met peper en zout. Kleur aan in wat boter.
Snij een ajuin in stukjes. Pel en plet een teentje look.
Snij het spek in stukjes.
Haal de kip uit de pot en bak de ajuin aan met de look. Voeg ook het spek toe. Stoof alles aan.
Snij de paddenstoelen in vier.
Voeg wat extra boter toe in de pot. Stoof de paddenstoelen aan.
Kruid met peper en zout. Voeg laurier, tijm en een lepel mosterd toe.
Voeg de tomaten in blokjes toe. Blus met bruine fond en een scheut rode wijn.
Leg de kip in de saus en laat dertig minuten onder deksel pruttelen op een zacht vuurtje.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Schil en stoom de aardappelen gaar. Draai ze door de passe-vite.
Meng de puree met boter en twee dooiers. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Spuit torentjes in een beboterde ovenschotel. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Hak wat peterselie fijn.
Serveer de torentjes met de kip en saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be