Appel- en perencake met rozijnen en rum
Ingrediënten
-
200 g rietsuiker
-
1 appel
-
1 peer
-
160 g eieren
-
100 g bloem
-
100 g volkorenbloem
-
1 vanillestok
-
1 appelsien
-
1 mespunt bakpoeder
-
50 g amandelpoeder
-
80 g rozijnen
-
1 scheutje rum
voor de bakvorm
-
1 el bloem
-
1 klontje boter
voor de thee
-
Lapsang Souschon Thee
-
melk
-
4 el honing
-
50 ml room
-
4 el karamel
Bereiding
Laat de rozijnen weken in rum.
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Meng de boter op kamertemperatuur met suiker en de zaadjes van de vanille.
Voeg een eitje toe. Weeg de bloem af en voeg toe.
Voeg nog één of twee eitjes toe. Voeg de volkorenbloem toe.
Voeg de amandelpoeder toe. Meng met een spatel.
Voeg het bakpoeder en de zout toe.
Was, schil en snij de peren en appelen in stukjes. Meng er ook de rozijnen onder.
Boter een bakvorm in. Bebloem die vorm.
Meng zeste van de sinaasappel onder het deeg.
Doe het beslag in de bakvorm.
Snij een appel in schijfjes. Leg ze op het deeg.
Steek 45 minuten in de voorverwarmde oven op 185 graden.
Haal uit de oven. Ontvorm en bestrijk met sinaasappelsap.
Voor de Smoked Ice Latte: Warm melk op met kaneelstok, kruidnagel, honing en Lapsang Souschon thee. Zeef de melk. Doe in een glas en spuit er slagroom op. Werk af met de caramel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be