Glutenvrij bakken: brood - deel 2
Geroosterde brioche met brie, honing en pistaches
Laten we de naam van het recept onmiddellijk vervangen door ‘Geroosterd brood met brie, honing en pistaches’, we gaan tenslotte aan de slag met één van de broden uit deel één van dit blog.
Ingrediënten: Enkele sneetjes van eigen gebakken brood, 200 gr brie, enkele el pistachenoten, boter en lavendelhoning.
De bereiding kan je hier nalezen.
Eigentijdse wentelteefjes
Claudia Allemeersch gebruikt volgende ingrediënten: 8 sneetjes oudbakken wit brood, 3 eieren, 2 1/2 dl melk, snuifje kaneel, 80 gr boter, 50 gr griessuiker, zakje vanillesuiker.
Bereiding
- Als we glutenvrij brood gebruiken kunnen we gewoon het recept van Claudia blijven volgen:
- Klop het ei los met de vanillesuiker, en de (eventueel lauwe) melk.
- Snede brood afsnijden (dikke plakken) en uitsteken met een ronde vorm (de ronde vorm moet niet, maar oogt mooier voor de presentatie). Haal de sneetjes brood aan beide kanten door het eimengsel. Laat het overtollige beslag eraf lopen.
- Laat boter lichtbruin worden in een koekenpan. Bak de sneetjes brood om de beurt in nieuwe boter vlug aan beide kanten lichtbruin. De overige helft van de suiker en kaneel vermengen = kaneelsuiker, over de wentelteefjes strooien.
Tot slot, een croque smaakt ook altijd.
Vegetarische croque met pesto
Ingrediënten: 8 sneetjes brood, 2 bollen buffelmozzarella, 1/2 courgette, 2 tomaten, rucola, peper en zout
Voor de pesto: 100 gr basilicum, 80 gr pijnboompitten, 2 teentjes look, 1/2 dl olijfolie.
Bereiding
Beleg trapsgewijs een sneetje brood met de mozzarella, courgette en tomaat. Kruid met peper en zout en plaats er een sneetje boven op. Bak ze nu lekker krokant in een croque machine of in de oven en werk af door de pijnboompitten, basilicum, teentjes look en olijfolie te mixen in een blender tot een mooie groene saus en te serveren bij de croque.
Ziet er allemaal heerlijk uit, niet?
Trouwens mocht je deel één van dit blog gemist hebben, dan vind je dat hier terug.
Smakelijk!