Heerlijk Valentijnsmenu: klaar in minder dan 2 uur.

dinsdag, 11 februari, 2014 - 14:27
menu's

Maar wat moet je koken? Wat kun je klaarmaken in amper 1 tot 2 uur? 

Geen nood, we helpen je graag. Wij hebben niet één, maar twee menu's opgesteld. Beiden zijn in geen tijd klaar. Succes verzekerd! 

 

Zoals je kan zien is er een menu met vlees en met vis. Voel je vrij om te mixen. Even vlug nog wat tips.

MENU 1

Steek de schuimwijn in de diepvries of kies voor één van onze 5 cocktails (link).

Begin dan met de chocolademousse. Werk eerst dit af. Wanneer dit in de frigo staat op te stijven, begin je aan de gehaktballen of meatballs. Meng alles onder elkaar en kneed tot balletjes. Maak de saus en bak ondertussen de gehaktballen. Vergeet ze niet af en toe te draaien. Voeg de balletjes toe aan de saus en zet aan de kant. Ruim even wat op. Ledig of vul de vaatwas, steek de kaarsjes aan, start een rustig muziekje en dek de tafel. Begin nu met het hapje. Bereid alvast stap 1, 2 en 3 van het recept. Werk alles pas af op het einde.

Het enige waar je nu nog moet voor zorgen is het gaar koken van de pasta, het opwarmen van de saus en zorgen voor de gezelligheid! 

To do op het moment zelf

  •  Afwerken van het hapje
  • Opwarmen van de saus en gehaktballen
  • Pasta koken.

 

MENU 2

Steek de schuimwijn in de diepvries of kies voor één van onze 5 cocktails (link).

Ga je voor menu 2, dan begin je best de scampi’s. Het ontdarmen van die lieve beestjes is inderdaad wat werk, maar wel een must. Bak de scampi’s en maak de saus. Voeg de scampi’s pas aan de saus toe, net voor je ze serveert. Anders zullen ze taai worden. Het enige wat je voor het serveren nog moet doen, is de pasta of rijst koken. Ruim even wat op. Ledig of vul de vaatwas, steek de kaarsjes aan, start een rustig muziekje en dek de tafel.

Maak vervolgens de tartaar. Hou die koud. Toast de broodjes. Werk af net voor het serveren. Het ijs kun je zelf maken, maar door de beperkte tijd koop je die best. Doe de chocolade bij de room, wanneer je de tafel afruimt na het hoofdgerecht. Laat smelten op een laag vuurtje.

To do op het moment zelf

  • Afwerken van het hapje
  • Opwarmen van de saus en scampi’s
  • Pasta koken
  • Chocoladesaus maken

Eenvoudig niet? Veel succes!

Ontdek hier alle recepten van

MENU 1

Rauwe ham met paddenstoelen, noten en bladpeterselie

Italiaanse pasta met meatballs

Zelfgemaakte chocolademousse

MENU 2

Tartaar van Sint-Jacobsvrucht

Scampi Diabolique

Dame Blanche met huisgemaakte chocoladesaus