Chocomousse

Ingrediënten

Het perfecte recept voor chocolademousse! Ideaal om jouw gasten tijdens Kerstmis mee te verwennen!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Smelt de boter en de chocolade op een laag vuurtje of gebruik de microgolfoven gedurende 1 minuut. Verwarm eventueel nog iets langer.

  2. Giet de room erbij.

  3. Klop de eiwitten op samen met de suiker. Doe de eigelen bij het chocolademengsel en roer eronder.

  4.  Voeg het opgeklopte eiwit bij het chocolademengsel en roer eronder. Belangrijk: zorg dat het allebei op kamertemperatuur is. Als de chocolade te warm is, wordt het eiwit terug vloeibaar. Is het te koud, dan gaat het mengsel klonteren.

  5. Verdeel in potjes en laat gedurende 2 uur opstijven in de koelkast.

4.666665

Average: 4.7 (6 stemmen)

SOS Piet 1

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Dominique Dobbelaere / Anouk Van de Wal
ISBN 
9789020974553

Chocolademousse

1. Smelt eerst de chocolade
2. Klop het eiwit op met suiker
3. Voeg het opgeklopte eiwit bij de chocolade en niet omgekeerd.
Tip: Chocolademousse die een dag op voorhand gemaakt is, smaakt beter omdat alle ingrediënten dan een geheel vormen.