Scampi diabolique

Ingrediënten

SOS Piet! Zin in een lekker visgerechtje, maar geen inspiratie? Piet Huysentruyt toont je hoe je een heerlijke scampi diabolique maakt. Bekijk hier zijn recept en zijn belangrijkste tips.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Pel de scampi, maar laat een groot stuk van de staart eraan. Kruid de scampi met peper en zout.

  2. Verwarm de olie in een braadpan. Als de olie goed warm is, bak je de scampi langs beide zijden gedurende 3 minuten.

  3. Cutter de groentjes zeer fijn en voeg ze bij de scampi. Blus de pan met de witte wijn. Voeg het water toe, los de bouillon erin op en laat opkoken. Vervolgens de ketchup, de tomatenpuree en de room toevoegen en alles goed doorroeren met de garde en eventjes laten inkoken.

  4. Snij de chilipepers fijn en voeg bij de saus. Voeg ook nog een beetje dragon toe en de saus is klaar.

5
Average: 5 (2 votes)

Scampi Diabolique

1. Haal het darmkanaal uit de scampi
2. Gebruik echte chilipepers met let op de hoeveelheid
3. Voeg de dragon pas op het laatst toe

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714