Het superbelangrijke Marokkaanse ontbijt

dinsdag, 9 april, 2013 - 20:30

Wat kan je ontdekken aan de Marokkaanse ontbijttafel? Naast het typische platte bruin en wit brood, genieten ze ook nog van zwarte olijven, jam van citrusfruit, gehalveerde hardgekookte eitjes met komijn en grof zout, plakjes ontvelde tomaten met zout en olijfolie, witte zachte kaas en mooie duizendgatenpannenkoekjes en vouwpannenkoeken.

Baghrir, ook wel duizendgatenpannenkoeken genoemd, zijn pannenkoeken die slechts aan één zijde gebakken worden en nadien overgoten met honing, siroop of olijfolie.

M’semen, of vouwpannenkoeken, zijn ook pannenkoeken die met griesmeel gemaakt worden en opgevouwen geserveerd worden. Ze bestaan uit verschillende heerlijke laagjes, en zijn lekker met zowel zoet als zout beleg.

Als drankje, eigenlijk van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, wordt er muntthee gedronken. De thee wordt gemaakt met Chinese gunpowder waar muntblaadjes en véél suiker aan worden toegevoegd. Ze wordt dan uitgeschonken in kleine glaasjes waar er ook nog enkele blaadjes munt in gedaan worden. Hoe hoger je de thee uitschenkt, hoe meer respect je toont.