Vouwpannenkoeken of m'semen

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 250 gr fijn griesmeel
  • 1 kommetje griesmeel (om te bestuiven)
  • zout
  • lauw water
  • 1 kommetje olijfolie
Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Marokkaans

Bereiding

  1. Meng de bloem met het griesmeel in een grote schaal en doe er het zout bij. Doe er beetje bij beetje het water bij en kneed goed door tot een soepel deeg.

  2. Vorm balletjes van het deeg met een diameter van 6 centimeter en bestrijk de balletjes met olijfolie. Dek ze af met een schone keukendoek en laat 1 uur rusten.

  3. Vet het werkblad in met wat olie. Duw de balletjes één voor één plat en rek ze uit tot een pannenkoek van 1 à 2 millimeter dik en 20x30 centimeter groot. Bestuif ze met het apart gehouden griesmeel.

  4. Vouw de pannenkoeken in vieren en bak ze zonder olie in een pan. Server met muntthee, honing, confituur... of wat jij het lekkerst vindt!

0
Nog geen stemmen

Mijn Arabische wereldkeuken

Recepten
Fatima Marzouki
Redactie
Hilde Smeesters
Uitgeverij
Lannoo & vtmBooks
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789401402699