In de kijker: alles voor een gezellige en smakelijke tv-avond!

In de kijker: alles voor een gezellige en smakelijke tv-avond!
zaterdag, 27 februari, 2016 - 17:36

Vrijdagavond is de avond bij uitstek om rustig een aperitiefje te drinken en een hapje te eten. Je kan ze kant-en-klaar kopen, maar is het niet extra fijn als je zelf je worstenbroodjes en dips tevoorschijn tovert? Enkele tips voor eenvoudige hapjes en cocktails. Ideaal voor een gezellige tv-avond.

 

Hapjes uit de oven

Bladerdeeg kan je in het koelvak van je supermarkt vinden en je kan er 101 lekkere en vooral snelle hapjes mee verzinnen. Wat dacht je van een bladerdeeghapje met gandaham, tomatentapenade en Parmezaans kaas of gevuld bladerdeeghapje met mozarella en chorizo?  Of had je liever huisgemaakte worstenbroodjes of hotdogs

 

Verras je huisgenoten met een aperitiefboom met paddenstoelen of een zelfgemaakte pizzakrans om te delen.  Succes verzekerd! 

 

Chips en dips

Chips vinden we allemaal lekker. Probeer zeker ook een keer de groentenchips uit! 

 

Met kikkererwten maak je heerlijke hummus maar ook falafelAuberginekaviaar serveer je met geroosterd pittabrood of dikke sneden stokbrood. Of dip je brood in een dip van yoghurt, een dip van feta en rode biet of dip van mozzarella.

 

Guacamole is altijd feest en verrassend eenvoudig om zelf te maken. Serveer ze met tortillachips.  

 

Cocktails

Een lekker biertje of een glas wijn voor bij de hapjes? Of wat dacht je van een zoete witte sangria of alcoholvrije sangriaGin tonic is hot momenteel, een gin fizz of een gin mojito misschien of een alcoholvrije virgin mojito