Kipvingers met groentenkorstje

Ingrediënten

Voor kinderen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Neem een groot mes. Let wel op dat je het mes goed vasthoudt aan het handvat achter het mes, anders kun je wel eens in je vingers snijden. Neem een snijplankje voor de kip. Snijd de kipfilet in reepjes die zo dik en zo lang zijn als je vinger. Doe de reepjes in een kommetje. Was nu goed je handen en neem een ander snijplankje voor de groenten.

  2. Breek de eitjes in een kommetje en klop ze los met een vork of een klopper.

  3. Wrijf de champignons schoon met een stukje keukenpapier. Was de rode paprika. Als er nog zaadjes in de paprika zitten, haal je die eruit. Neem een dunschiller en schil de wortel. Snijd de champignons, de rode paprika en de wortel in stukken. Doe de stukken champignon, paprika en wortel in een blender en maal ze fijn. Doe ze in een diep bord.

  4. Schep de bloem in een diep bord. Kruid met peper en zout. Wentel de kipvingers eerst door de bloem, daarna door de eitjes en ten slotte door de fijngesneden groentjes. Leg de kipvingers op een bord en druk de groentjes goed aan.

  5. Doe de boter in een pan en zet op een matig vuur. Doe de kippenreepjes in de pan en bak ze 4 minuten. Draai ze om en laat ze nog 4 minuten bakken tot ze mooi bruin zijn. Vergis je niet als je in de kipvingers bijt, hoor!

  6. Tips van de kinderkok Met het schillen en snijden oefent je kind zijn fijne motoriek. Kinderen leren verschillende stappen in een bepaalde, vastgestelde volgorde uit te voeren. Het is belangrijk dat ze de groentjes gelijkmatig verdelen over de kippenreepjes, en dat ze volledig bedekt zijn. Dit is niet altijd even eenvoudig voor kinderen. Dit recept is echt een aanrader voor kinderen die weinig groentjes lusten.

0
Nog geen stemmen