Koken met (Brugge) kaas

dinsdag, 26 november, 2013 - 14:14


Om jullie daarbij wat op weg te helpen, zetten we hier alvast enkele inspiratie-recepten op een rijtje. Wel niet vergeten de vermelde kaas in het recept te vervangen door een smaakvolle Brugge Kaas-variant

Slaatje met een wafeltje van Brugge Kaas

Een slaatje met boontjes en ansjovis kan ieder moment van het jaar. In de winter leg je er een warm wafeltje van Brugge kaas bovenop en een gebakken kwarteleitje. Een dikke snede vers brood met een laag verse hoeveboter erbij en je hebt genoeg om je te verwarmen.

Witte pens met Brugge Kaas, spek en aardappelsalade

Pensen zijn typische winterkost. Zwarte pensen hebben hun eigen specifieke smaak, terwijl de witte pensen neutraler zijn van smaak. Waarom hen dan eens niet opsmukken met een heerlijke Brugge Kaas? Snijd de pens overlangs in twee en leg er bijvoorbeeld een sneetje Brugge Kaas Rodenbach tussen. Zo heb je meteen een hele nieuwe en verrassende versie van je witte pens.

Vis cordon bleu

De klassieke cordon bleu van varkensvlees kent iedereen. Maar waarom is geen variant met vis op je bord toveren? Witte vis, zoals kabeljauw bijvoorbeeld, is hiervoor geknipt. Met vis moet je wel oppassen dat je geen te sterke kaas gebruikt, maar eerder voor een zachte en smeuïge variant gaat, zoals de Brugge Blomme.

Saltimbocca met Brugge Kaas

Saltimbocca, een Italiaanse klassieker van jewelste. Geef deze Italiaanse lekkernij een Belgische toets door een Brugge Kaas te gebruiken. Een perfect huwelijk tussen de beste producten van twee landen, kan niet slecht zijn, toch?

Witloof met hesp en Brugge Kaas in de oven

Dit gerechtje kan wel een sterke kaas gebruiken om in te verwerken. Probeer hier bijvoorbeeld de Oud Brugge of de Brugge Prestige eens. Deze laatste is enkel tussen oktober en maart verkrijgbaar en heeft wel 18 maanden lang gerijpt, wat voor een unieke smaak zorgt. Perfect om indruk te maken op de jury ;-)

Jullie hebben nog een weekje om een receptje in te sturen en wie weet zit jij binnenkort wel te genieten in Hertog Jan van een heerlijk diner van de hand van Gert de Mangeleer.

Maak een recept met Brugge kaas, en win een etentje bij Hertog Jan