Saltimbocca: rolletjes van kalfsvlees met gedroogde ham en kaas
Ingrediënten
-
600 gr BCV kalfsvlees
-
versgemalen peper
-
grof zout
-
4 plakjes gedroogde ham
-
4 plakjes kaas
-
16 blaadjes salie
-
2 bolletjes mozzarella
-
2 grote tomaten
-
30 gr Parmezaanse kaas
-
1 th lepel Provençaalse kruiden
-
1 dl olijfolie
-
40 gr boter
Bereiding
Snij het kalfsvlees in 8 plakjes en sla ze met de deegrol plat tussen 2 vellen keukenpapier. Beleg elk plakje vlees met een half sneetje ham, een half sneetje kaas en 2 blaadjes salie (eventueel basilicum). Rol het geheel op en steek het vast met een houten prikker. De salie kan ook op de buitenkant van het rolletje worden gerold (zie foto).
Snij de aubergine dwars in 8 plakjes, bak kort in een eetlepel olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier. Ontvel de tomaten en snij in schijfjes. Snij de mozzarellabollen in dunne schijfjes. Maak torentjes door afwisselend tomaat, aubergine en mozzarella op elkaar te stapelen. Bestrooi de torentjes met provençaalse kruiden.
Kruid met zout en peper, strooi er de parmezaanse kaas over en lepel er de resterende olie over. Zet gedurende een 20-tal minuten in een oven van 180°.
Bak intussen de rolletjes in de pan op een matig warm vuur in de boter. Kruid met zout en peper en lepel er tijdens het bakken regelmatig de bakjus over.
Serveer de rolletjes op warme borden naast de groentetorentjes, en lepel er de bakjus langs.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be